Experiențe in noroi…

Puțina ploaie, niște noroi, muzica bună și oameni frumoși! Așa descriu a 6-a ediție a festivalului Electric Castle, un loc care nu mai înseamnă de mult doar muzica, ci un amalgam de experiențe. A fost frumos, mi-a plăcut, mai mult ca sigur o să mai merg. Au fost 5 zile pline, cu bune și cu rele, dar care au meritat orice clipă petrecută in sfântul CFR – ohoooo și au fost multe clipe – Băieții ne-au pus la dispoziție 7 scene iar muzica a răsunat aproape intermitent.

37598949_1770120753102659_1685952376541806592_o

 

Dacă am face o scurtă analiză a zilelor am avea așa..

Ziua 0, miercuri s-a prezentat mai liniștită, cel puțin până mai pe seară când și-a făcut apariția unul dintre artiștii așteptat de foarte mulți, fratele Damian Marley, băiatul chiar a facut show, lumea s-a simțit foarte bine chiar dacă din clipă în clipă mai dădea și cu ploaie, mi-a placut. Asta și faptul că festivalul a fost deschis de o trupă românească, Alexandrina, foarte frumos au cântat, recunosc ca nu prea îi ascultasem înainte, ce mai auzisem de ei, de prin parteneriatele cu alți artiști. Dar le voi da mai multă atenție și voi merge cu plăcere la un concert când voi avea ocazia. Între cele două reprezentații au fost și cei de la Delinquent Habits, băieții au venit din L.A. să facă show și nu au dezamăgit.

 

Joi, ziua 1, a început ceva mai târziu pentru mine, fapt datorită căruia l-am ratat pe JP Cooper – să îmi fie rușine – în schimb am ajuns la Icona Pop, cu o singură dorință și anume piesa I love it, s-a dovedit însă a fi un concert foarte drăguț, plin de energie și doaamne ce bine arătau <inimă> După asta seara s-a terminat cu o călătorie psihedelică și niște foietaje de la Lidl, btw, genială ideea de a face un Lidl în interiorul festivalului, sunt sigur că s-a apreciat acest efort.

37517913_1768396146608453_7053067286285910016_o.jpg

 

Ziua 2 m-a surprins cel mai mult. Pe lângă faptul că nu am învățat din greșeli și am plecat târziu de acasă ratându-i astfel pe cei de la OCS, au venit mai apoi cei de la Dub Pistols si au făcut un show bun, nu m-a prins prea mult muzica lor dar s-a văzut că au pus suflet și publicul i-a răsplătit pe măsura, and btw bravo lor, sunt singura trupa care a participat la fiecare ediție a festivalului. După iei, au venit surprizele serii, Son lux cu un show minunat, deloc liniar, cu ruperi de ritm, cu note foarte înalte atinse de solist. A fost un live așa cum ar trebui să fie oricare. Pe scenă demonstrezi dacă ești trupă adevărată, nu in studio. Dacă nu îi știi îți recomand cu toată încrederea să îi încerci. Iar mai apoi, a venit Mura Masa, un one man band, care împreună cu o tipă, pe care nu am descoperit-o încă au rupt efectiv scena în două. Nu mă așteptam la atât de multă energie, foarte buni oamenii, cel puțin el își merită renumele și sper să mai am ocazia de a ne întâlni.

Sâmbătă a început din nou cu o trupă românească la main-stage, Vița de Vie, o trupă ce și-a fidelizat deja un public mișto și de aceea concertul a fost o reușita. Se vedea și pe fața artiștilor ca s-au distrat și Electricul a fost o experiență frumoasa și pentru ei. Apoi, de la ora 20, au venit Subcarpați, unde nu s-a mai ținut cont de bunul simț și a fost FULL HOUSE! Un show incredibil, probabil cel mai bun show al lor atât din punct de vedere al audienței cât și a energiei pe care trupa a transmis-o către public. Efectiv a fost dezmăț, alături de ei și de băieții culeși din cartier. Bravo Subcarpați, cu toate că nu au fost promovați de TV sau radio ei nu s-au lăsat și au continuat să facă ce le place și anume muzică bună!

37607866_10156225176303859_6293098696141701120_o.jpg

Seara a continuat mai apoi cu Kensington, cei ce i-au înlocuit pe London Grammar – tristuț că nu au mai putut ajunge- The Bloody Beetroots și Bakermat.

Inevitabil a venit și ultima zi, ce a început cu o alegere, dacă să rămân la main unde Opera Maghiara din Cluj-Napoca a avut un recital minunat. Nu mă așteptam la o așa reprezentare din partea lor. N-a fost deloc ce am văzut pe la TV chiar a fost un show frumos. Asta s-au băieții de la Kryptonite Sparks, ce au avut un show frumos, cum de altfel eram obișnuit, la Hangar. Chiar nu îi mai văzusem de mult și m-am bucurat cu plăcere de prestația lor. De la ora 20, au venit cei de la Dubioza Kolektiv, cu o energie cât pentru întreg festivalul. Îi ascultasem pentru prima oara cu o săptămână înainte că am zis, totuși, să nu vin cu mâna în buzunar. M-au lăsat plăcut surprins, au avut un show pe placul meu și abia aștept să îi văd din nou.

37598965_1771256836322384_3873581698037841920_o

Iar apoi, zeița zeițelor, regina reginelor Jessie J, cu un show decent. Și nu este numai părerea mea. Ce a deranjat pe foarte multă lume este faptul că solista vorbea foarte mult și nu pentru asta eram acolo. Nu sunt eu cel mai înfocat fan al artistei, dar sunt sigur ca au existat oamenii care și-ar mai fi dorit încă 1-2 piese în locul poveștilor din spatele fiecărei melodii. Trecând totuși peste asta, lumea s-a simțit bine, au fost și doua momente mai emoționante in care Jess a cântat cu doua persoane din public fapt pentru care primește o steluță. So, ya.. Jessie data viitoare când ne mai vedem sper să fie mai bine.

Și în încheiere aveai doua opțiuni, Nothing But Thieves la main sau The Little Big la hangar. Am mers cu prima alegere și nu am fost dezamăgit. Formația are 5 membrii, un toboșar, și 5 magicieni, la modul ca își schimbau mereu chitările între ei, lucru ce m-a impresionat. Concertul a fost foarte bun, publicul i-a răsplătit pe măsură și sper să am ocazia cât mai repede să îi revăd. Lovely !!!

37652732_1771255736322494_9134379605812051968_o.jpg

Încă doua lucruri mai am de zis… ce nu mi-a plăcut: din cauza ploii din primele doua zile a apărut și sfântul nori, nimic deranjant în asta, dar de pe la începutul zilei a 3a a adus cu el și un miros destul de urât, uneori chiar insuportabil. Am încredere in băieții de la Electric că vor rezolva cu timpul și această problemă.

Și ultima chestie.. ce am învățat din experiența Electric Castle:

  • Cizma lungă și pelerina groasă face bine la ten!
  • Pentru o experiență plină data viitoare voi încerca să îmi găsesc cazare prin Bonțida
  • Cu cât e gașca mai mare cu atât e mai fun, așa că te aștept și pe tine anul următor să mi te alături
  • Oricât de mare trupa ești tu, ești degeaba dacă nu o bagi p-aia cu pisica !!!

 

*** Pozele apartin celor de la EC / Pandutzu ***

Cheeeers ❤

 

37687321_1771760439605357_8467531017656205312_o

 

 

2 thoughts on “Experiențe in noroi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s