Până data viitoare

Mă bucur să închid sezonul festivalurilor cu AWAKE , locul în care mi-am început aventura de festivalier, un spațiu a muzicii bune și a oamenilor frumoși! A fost o experiență plăcută, probabil festivalul la care m-am distrat cel mai bine și cu siguranță mă voi întoarce și anul viitor.

Nu este un festival mare dar este exact ce am căutat vara aceasta. Un loc unde să îmi pot încărca bateriile pe timpul zilei, iar când noaptea a sosit să mă las furat de muzica. Pe cât de mult îmi doresc să crească acest festival, pe atât de mult îmi doresc să rămână așa cum e. M-a bucurat faptul că nu era aglomerație, că puteai să te întâlnești cu oameni care nici nu știai că sunt acolo – lucru care la festivalurile mai mari, vezi Electric Castle sau Untold este ceva mai dificil – și faptul că muzica începea undeva mai târziu și te puteai bucura de niște ore de liniște. Am ascultat muzica, am dansat, m-am uitat la teatru si film, am întâlnit și discutat cu oameni frumoși.

39700565_1550531675092635_1228483160598118400_o.jpg

Castelul a fost primitor cu noi, ne-a lăsat să facem ce vrem și a zis că ne așteaptă și anul viitor! La fel și organizatorii, niște oameni pe care îi vedeai în public cum se bucurau de concerte dupa multa muncă sau care îți răspundeau în fiecare dimineață la întrebări, făcând cinste și cu o cafea. Acest lucru, și multe altele, s-au întâmplat datorită platformei Feed your mind locul în care aveam să aflu lucruri interesante din diferite domenii. Pe lângă acest loc de relaxare, în festival mai găseai o bibliotecă printre copaci, un cinematograf sub pod sau un loc unde oamenii făceau yoga și alte nebuneli. Deci aveai cum să îți ocupi timpul asta dacă nu voiai să te așezi la umbra unor copaci sub un bălăngănel și să uiți de tine.

Festivalul s-a întâmplat în Gornești, nu departe de Târgu Mureș și a ținut 3 zile.

Ziua de vineri, am început-o prin a explora zona de festival, ca de la ora 8 să merg la main-stage unde l-am ascultat, pentru a doua oară pe Mihail, un băiat ce mă surprinde de fiecare dată. Din păcate au fost niste probleme tehnice și din loc în loc se mai întrerupea microfonul, cu toate astea concertul a fost foarte frumos, lumea s-a simțit foarte bine și abia aștept să-l revăd. Dupa el, au venit cei de la The Parlotones, o trupa din Africa de Sud ce cântă ceva Rock alternativ / indie foarte fuckin bine. Fiind pe genul meu, mi-au plăcut foarte mult, am cântat și am dansat. Probabil a fost concertul meu preferat de la aceasta ediție de AWAKE și mă bucur ca mi-au oferit ocazia de a-i întâlni. După ei, au venit cei de la Morcheeba, cu ceva trip hop rockalizat, un concert foarte drăguț, m-au impresionat foarte mult solo-urile de chitara și clapă a celor doi artiști, solista era sexy af, lumea s-a simțit foarte bine și poate de ce nu, ne mai vedem și toamna aceasta la următoarea ei venire în România. Prima seară a fost închisă de Dj  Shiver al cărui show l-am ascultat pe tot din cort în încercarea mea de a adormi, eh… viață de festivalier ❤

39557757_1547760145369788_4728350683240071168_o

Ziua doi am început-o încet, cu vro doua ore într-un hamac, apoi cu un show de improvizație, ca apoi să învăț despre oină și să realizez că nu aveam nici cea mai mică idee ce presupune jocul nostru national. A fost cea mai nebună seară, pornind cu OCS și Subcarpați, trupe care deja nu mai merită nicio descriere, apoi, spre surprinderea mea i-am descoperit pe doi băieți la scena celor de la The Office, undeva pe la 16-17 ani, unul care cânta la chitara și celălalt făcea beat-box dar într-un mare fel. M-am bucurat foarte mult sa îi ascult, sunau foarte bine, am râs când am aflat că nu au nici măcar nume de formație și îi felicit pe cei de la AWAKE pentru că promovează artiștii locali. Am fugit repede la main-stage, unde Akua Naru îi hipnotizase pe cei din public. Nu a fost genul meu de concert, gagica cântă foarte bine, dar nu m-a prins. ÎN SCHIMB… în schimb Vița de Vie împreuna cu Filarmonica de Stat din Târgu Mureș mi-au închis gura. A fost o experiență incredibilă să vezi cum o formație rock s-a îmbinat atât de bine cu o filarmonică și mi-aș dori să vad mai des la festivaluri trupe / artiști care aduc lucruri noi. Din ce am înțeles, această idee le-a aparținut celor de la AWAKE, îi felicit și sper să mai avem astfel de experiențe și anul viitor. Nu știți de la mine, dar concertul a fost filmat / înregistrat și cei de la Vița vor să scoată 2-3 piese de acolo și să le urce pe Youtube!

39442969_1549181275227675_1707864758520119296_o.jpg

Minunat !

Apoi a venit fratele Wilkinson cu stickul ala blanao, iar dacă la Untold a fost doar încălzirea aici am trecut la urmatorul nivel. Un show foarte tare, plin de energie, public frumos și dezmăț total. Din păcate nu am stat la tot show-ul pentru că la scena celor de la The Office aveau să înceapă cei de la Ska-nk ce au avut un concert ca cele din spatele blocului. Din nefericire solistul se internase în spital in dimineața respectivă iar băieții au avut nevoie de 3 oameni pentru a-l înlocui. A fost haos! Versuri uitate, solouri de chitara cu chitara la spate, glume proaste și mama lui Andrei. Cu toate astea mi-a plăcut maxim, cei 40 câți eram acolo am cântat până ne-au picat plămânii și aș repeta oricând această experiență.

Ziua trei început alături de organizatorii festivalului care ne-au raspuns la diferite întrebări, ca mai apoi să aflu cum se restaurează o ladă de zestre de mai bine de 100 de ani, cum să fiu mai disciplinat când vine vorba de muncă și de ce face recognition-ul poate face atât bine cât și rău. Am urmărit cea mai bună piesă de teatru ce avea ca subiect rivalitatea dintre maghiari și români, cel ce a scris scenariu este un geniu și merită doua prăjituri, am stat la discuții cu cei de la Vița de Vie și am urmărit un film sub pod. A venit seara, alături de cei de la Fink, niște băieți minunați, nu știam de ei, dar mă bucur ca acum o fac. Dupa a venit The Subways și cu a lor punk pe sufletul meu – la fel de mul mi-a plăcut și basista, dar shh – ca mai apoi headliner-ul serii, Milky Chance cu un show demențial, mai ales pentru fete dacăăă… Cu o freză de băiețaș rău și o cămașă mișto, băieții nu au stat la discuție și au rupt scena în două. Sunt foarte fericit că am avut ocazia să îi văd, vă recomand și vouă să mergeți dacă aveți ocazia, nu o să regretați. Seara a fost închisă de Șatra Benz, care din nou.. Șatra Benz. Am băgat și niște technoase înainte de a merge la cort pentru a încheia acest festival așa cum trebuie.

 

Good and bad things; Mi-a plăcut faptul că

  • Nu au existat premium camping, premium entrance, golden shit sau mai stiu eu ce. Dacă îți plăcea o formație te duceai cu 30 de minute înainte de show și așteptai în față !!!
  • Locul era foarte chill, a fost primul festival la care am avut timp si posibilitatea de a ma relaxa.
  • Platforma Feed your Mind
  • Atmosfera parcă ruptă din povești, mulțumim Baia Mare, Cluj Napoca, București
  • Intrarea a arătat foarte, foarte sexy

Ce m-a deranjat

  • Puține coșuri de gunoi prin camping
  • Am mers la baie și au fost momente când nu era apă să mă spăl pe mâini.
  • Doar 10 dușuri pentru băieți la un camping întreg
  • Fiind un festival foarte acceptabil ca preț din păcate au apărut mulți copii care m-ai stricau din vibe ( nu e vina organizatorilor aici, dar știți că îmi place să mă plâng )
  •  *** mi s-au făcut mai multe poze dar din păcate nu au fost postate 😦 ***

Over all, au fost trei zile superbe, vreau să le mulțumesc prietenilor că au venit cu mine, ne vedem cu siguranță și anul viitor și dacă ar fi să aleg un artist pe care să-l văd anul viitor și care s-ar potrivi foarte bine ar fi Ben Howard ❤

 

** C cerculeț echipei foto a festivalului pentru aceste poze **

Pup

39583893_1550528818426254_3709800073756934144_o.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s